SAFE SPACE

★★★★☆☆


Blandt de efterhånden mange forsøg på at lave online teater i en coronatid hører Teater Vs Digidrama blandt de mest dynamiske. Med udgangspunkt i den nyligt prisbelønnede debutant Nanna Berners tekst fortælles en historie om blodets bånd og behovet for fællesskab.

Vi møder pigen Ene, der livestreamer sin frustration over at have fundet en kuvert uden afsender i sin postkasse. Snart får hun kontakt med andre, der også har fundet en kuvert indeholdende barnegråd, et trekløver og et link til Enes platform. Men alt er ikke hvad umiddelbart ser ud til, og historien får en højdramatisk udvikling på kun 55 minutter.

Selve historien forekommer rigeligt konstrueret, men den hænger ganske godt sammen og formatets muligheder udnyttes fikst. Teatret betegner forumet som Future V, fremtidens teater – men det må vi trods alt ikke håbe, for nærværet med skuespillerne er trods alt noget andet og mere i en teatersal. Men SAFE SPACE er netop et sikkert forum, som vi havde og til dels har brug for i en coronatid.

Skuespillerne Filippa Suenson, Lucia Vinde Dirchsen, Theresa Hedelund, Mathias Bøgelund og Mette Maria Ahrenkiel har alle ære af deres medvirken, og Teater Vs energiske leder Pelle Koppel står selv for iscenesættelsen.

SAFE SPACE er bestemt et besøg værd – og så kan man opleve den i såkaldte trygge rammer, på en computer, tablet eller telefon. Billetter kan købes via Teater Vs hjemmeside, hvor man også finder yderligere info om forestillingen.

(Michael Søby)