A VISIT

★★★★☆☆

Barry McKenna og Peter Holst-Beck er gået sammen om at skrive et helt stykke, som det engelsksprogede That Theatre Company p.t. præsenterer på Krudttønden med henblik på turné.

Da handlingen omhandler det møde, som bl.a. Ralph Fiennes nævner i sin Dickens-film "Den usynlige kvinde", nemlig H.C. Andersens lidt for langvarige besøg hos familien Dickens, bør stykket afgjort have publikumsinteresse.

A VISIT hører blandt That Theatre Companys mest charmerende produktioner, og så gør det mindre, at dramatikerne ikke begrænser sig til dette besøg, og bl.a. tar os med på en togrejse og inddrager H. C. Andersens engelske forlægger.

Man har ganske forståeligt gerne ville inddrage den negative modtagelse som anmelderne gav både Dickens og H.C. Andersen, når de bevægede sig for langt væk fra det, de var gode til.

Ligesom H. C. Andersen bliver også A VISIT ved i for lang tid, men så længe vi befinder os i Dickens hyggelige hjem, så morer vi os kosteligt. Ian Burns Dickens og Peter Holst-Becks H. C. Andersen spiller muntert op imod hinanden, og som Fru Dickens (samt i flere andre fine biroller) er Andrew Jeffers ganske uimodståelig.

A VISIT har både atmosfære og vid i Barry McKennas iscenesættelse, og litterært interesserede vil også nyde de mange henvisninger til de to forfatteres værker. Så tag en tur forbi Krudttønden, for A VISIT er afgjort et besøg værd.

(Michael Søby)