BIRDS OF PREY

★★☆☆☆☆

Margot Robbie er på få år blevet en af Hollywoods mest magtfulde kvinder efter gennembrudet i "I, Tonya". Også i år er hun Oscar-nomineret for sin birolle i "Bombshell", der får dansk premiere senere på måneden.

I BIRDS OF PREY vender hun tilbage til sin populære rolle som den køllesvingende Harley Quinn fra "Suicide Squad", og også denne gang er filmen baseret på DC-tegneserierne af samme navn.

Margot Robbie har selv produceret filmen, og det skal nok vise sig at være taktisk klogt, eftersom en film om Harleys ex-kæreste "Joker" blev en af sidste års sensation rent indtjeningsmæssigt og scorede for nyligt flest Oscar-nomineringer (11 !!!).

Det bør dog understreges, at BIRDS OF PREY ikke er i nærheden af "Joker" rent kunstnerisk og at en hel film om dynamoen Harley faktisk bliver temmelig trættende. Der er anslag til nogle spændende sidekarakterer, men de får aldrig rigtig lov til at folde sig ud, og den normalt så træfsikre Ewan McGregor fænger ikke for alvor som dekadent skurk.

Cathy Yan har godt styr på action-sekvenserne, men nogen dybde skal man ikke forvente, men mindre man synes, at et plot om en gruppe kvinder, der rotter sig sammen mod de onde mænd, er lige, hvad man har brug for. Film som "Widows" og "Hustlers" gjorde sådan set det samme – bare bedre.

BIRDS OF PREY er ligeså lidt original som de fleste andre af de voldssvælgende tegneserie-film instrueret af mænd, og det havde man sådan set håbet.