ELLEVILDE ELLA

★★★★☆☆

Den norske duo Atle Solberg Blakseth og Frank Mosvold har drejet en ganske bedårende animationsfilm, der fejer de fleste af de hektiske serieproduktioner fra Hollywood til side, og i stedet tilbyder ro, lune, smil og empati.

Ella er en frisk på pige, der gerne vil lave cirkus med sin bedste ven. Men han får også andre interesser, da en ny dreng kommer til byen. Ella bliver jaloux og pludselig synes hele cirkusforestillingen i fare. Men behøver Ella egentlig være jaloux?

ELLEVILDE ELLA er en umiddelbar morsom filmfortælling med et væld af skæge figurer – ikke mindst nogle festlige høns og en pruttende hund. Men først og fremmest behandler det et vanskeligt emne som venskab i børnehøjde, så selv de mindste børn forstår vigtigheden af at inddrage andre i leg fremfor at holde andre ude. Og det er en meget vigtig lærestreg i de første år.

Dertil kommer nogle veloplagte præstationer på lydsiden af blandt andre Dick Kaysø og Marijana Jankovic samt ikke mindst en sprudlende Judith Rothenborg som den livskraftige Fru Berg.

Du skal derfor ikke blive overrasket, hvis du og dine mindste bliver ellevilde med ELLEVILDE ELLA.