VRED!

★★★☆☆☆

Limfjordsteatret er en velkommen gæst i det hyggelige børneteater Anemonen.

Dagens emne er vrede, og selvom man er et barn i alderen 3 til 8 år, kender man alligevel til den følelsese.

Vi møder en dreng, der har tabt en vase på gulvet og da han konfronteres med det, får pigen med det sjove hår skylden. Så kan det godt være hun blir sur. Sådan rigtig sur.

Klistermærker på opretstående bord fungerer som tegneseriebobler og viser os, hvordan drengen og pigen har det.

Sune C. Abel har nu også et herligt gummiansigt og ungerne elsker hans grimasser. Connie Pilgaard Nielsens musikalitet bliver også en gevinst for denne forestilling, der heldigvis også maner til forsoning, når vreden har lagt sig.

Gitta Malling har et godt blik for de frustrationer, der kan opstå i børnelegen. F.eks. når drengen skal blære sig, bare fordi han hele tiden vinder i kryds og bolle. Eller når drengen har spist sin flødebolle i een mundfuld, og så pigen bare sidder der og spiser sin langsomt med kniv og gaffel.

VRED! fremstår som en lille uprætentiøs børneforestilling, der på kun 40 minutter får berørt et alvorligt emne i børnehøjde. Dog uden at man for alvor går i dybden med det, hvilket også bliver dens begrænsning.

Men måske er der noget, man som voksen misser? Denne eftermiddag var der i al fald mange lattermilde unge gæster til stede, så VRED! kan i al fald noget i forhold til sin målgruppe.

(Michael Søby)