BALLET DE LUXE

★★★★★☆

Ballo della Regina *****

August 2.0 ****

Raymonda – 3. akt *****

Årets første BALLET DE LUXE på Det Kongelige Teaters gamle scene levede i det store og hele op til navnet. Med Jonathan Chmelensky og Holly Dorger i front kom Den Kongelige Ballet godt fra start i George Balanchines yndige "Ballo della Regina".

Giuseppe Verdis besnærende musik (et uddrag fra "Don Carlos") fik en kærlig behandling af Det Kongelige Kapel under ledelse af David Levi. Merrill Ashley og Stacy Caddell stod for den nydelige iscenesættelse assisteret af Rose Gad.

Herefter var det herrernes tur til at indtage dansegulvet i "August 2.0", hvor Nikolaj Hübbe og Dina Bjørn havde leget med Bournonvilles i forvejen ganske vanskelige trinkombinationer. Heldigvis råder Den Kongelige Ballet over en danser som Jón Axel Fransson, der tilsyneladende ikke skyr store udfordringer, og atter engang sejrede. Desværre havde man udstyret mændene med nogle lidet charmerende (prøve-)dragter, der intet godt gjorde for det æstetiske udtryk.

Det blev der heldigvis rådet bod på efter pausen, hvor vi fik den overdådige 3. akt fra "Raymonda" med gloriøse kostumer i sorte, hvide og grå nuancer designet af Richard Hudson, der også stod for den nøje farveafstemte scenografi.

David Levi fik virkelig fyret godt op under Det Kongelige Kapel og rent musikalsk blev genhøret med Glazunovs berusende toner aftenens højdepunkt.

Caroline Baldwin fremstod som en statelig Raymonda med en noget kølig men elegant Gregory Dean som Otto. Suppleret af både Ida og Tobias Praetorius – samt Marcin Kupiñski og Jón Axel Fransson som henholdsvis Bernard og Beranger – var vi i godt selskab hele eftermiddagen.

(Michael Søby)