FROST 2

★★★★☆☆

Disney-koncernen hittede stort med den første Frost-film, der både vandt en Oscar som bedste animationsfilm og en Oscar for bedste sang, den ørehængende "Let It Go". Som det så ofte sker med succesfulde Disney-film, har populariteten ikke bare udløst en Broadway-musical, men også en efterfølger.

Den gode nyhed er, at FROST 2 heldigvis også er blevet en seværdig animationsfilm, der meget vel kan komme til at dyste i de samme Oscar-kategorier som forgængeren til næste år. Men modsat "Frost" fortjener 2’erne trods alt ikke at vinde nogle af priserne.

Sangen "Into The Unknown" forekommer i al fald mere skinger end skøn i originalversionen med Idina Menzel og Aurora, og selvom FROST 2 hører blandt de flotteste animationsfilm rent visuelt på grund af nogle fortryllende naturlandskaber, så fænger historien ikke i helt så høj grad.

Der er ikke mange rester af H. C. Andersens eventyr om "Snedronningen" tilbage, men det klæder filmen, at flere af sangene synes inspireret af den nordiske folkemusik.

Maria Lucia Heiberg Rosenberg og Kristine Yde Eriksen spiller atter de to meget forskellige søstre og imponerer især sangligt. I markante biroller har Szhirley og Kenneth M. Christensen begge smæld i stemmerne og spræld i replikkerne. Martin Brygmann er også tilbage i sin glansrolle som snakkesaglig snemand.

Så FROST 2 skal i al fald nok skabe glæde – ikke mindst i unge pigehjerter, selvom den måske ikke ligefrem gør lykke.