FØRSTE PARKET

★★★★☆☆

Kunstkollektivet Famlien er rykket ind i en kostbar luksusvilla i Charlottelund, hvor de inviterer til privat selskab. Diverse udgaver af parret Ole og Lis sørger for, at vi bliver delt op i grupper og bliver vist rundt i og udenfor huset. Vi får lov til at prøve de fortræffelige sengeforhold og der byder både på velkomstdrink, hummer og whiskey undervejs, samtidig med at Ole og Lis forsøger at overbevise os om, at de er helt almindelige mennesker.

Vi deltager i en quiz om parret og belønnes med guldmønter for svar og initiativ, og får sågar ansvaret for arvefordelingen i familien. Vi hygger os tilsyneladende, men når alt kommer til alt, er det kun vinderne, der skal have champagne. De øvrige gæster står udenfor i regnen med udsigt til vinderne på balkonen.

Kunstkollektivet Famlien kalder selv projektet for "en social politisk vandreforestilling", men kontrasterne mellem rig og fattig ville måske være endnu klarere, hvis også familiens børn blev inddraget i historien. Man fornemmer i al fald, at forskellen mellem rig og fattig også er forskellen mellem gammel og ung – i al fald mht testamente.

FØRSTE PARKET er en underholdende affære om de priviligeredes ofte usynlige sammenhold. En af forestillingens idekvinder Gry Guldager fører også an som som skuespiller i sit gennemførte portræt af levemanden Ove, og overklassens dårskaber præsenteres med glimt i øjet hele vejen.

(Michael Søby)