FOLK OG RØVERE I KARDEMOMMEBY

★★★★☆☆

Thorbjørn Egners uopslidelige FOLK OG RØVERE I KARDEMOMMEBY bliver på Bellevue Teatret til så såre dansk en børneforestilling, at man næsten glemmer, at forlæget faktisk er norsk.

Selveste Halfdan Rasmussen har oversat de iørefaldende sange med samme sproglige finurlighed, som kendetegnede hans egne værker, og med Christian Berg i spidsen for det lille orkester får de også den rette musikalske kurs.

Peter Aude har iscenesat med rustik charme og agerer selv et af de syngende medlemmer af en tyve-trio, der også har Thomas Nielsen og i særdeleshed Niclas Kølpin som sprælske medlemmer. Le Münster-Swendsen morer som den stramtandede tante Sofie, en af trioens mest hvasse tyvekoster.

Annevig Schelde Ebbe formår virkelig at overbevise som drengen Tobias med en rigtig fin stemmeføring og Kiki Brandt får lov til at lufte sin operastemme i rollen som barber.

Thorbjørn Egners hyggelige sceneografi synes at være hentet lige ud af bogen, og bidrager væsentligt til den gode stemning i salen.

Forældre og bedsteforældre kan således trygt tage deres små kid med en tur til Kardemommebyen, for selvom forestillingen godt kunne strammes op et kvarterstid og vi må undvære julepynt og nisser, så hensættes vi alligevel til et humør, der godt kunne forveksles med julestemning.

(Michael Søby)