DOCTOR SLEEP

★★☆☆☆☆

Stanley Kubricks gyser “Ondskabens Hotel” var slet ikke nogen succes ved sin fremkomst for godt 40 år siden og blev blandt andet nomineret til flere af de såkaldte Razzie-priser, der tildeles årets værste præstationer. Siden har fans af genren forsøgt at give filmen en vis oprejsning, men forfatteren til forlæget Stephen King har også sine kritikpunkter.

Dem forsøger han nu at kompensere for i en ny film DOCTOR SLEEP, som han har skrevet i samarbejde med den nye films instruktør Mike Flanagan. Man må dog konkludere, at selv en svag film af Stanley Kubrick er bedre end en hvilken som helst film af Mike Flanagan.

I DOCTOR SLEEP er Dan Torrance, drengen fra “The Shining”, blevet voksen. Han prøver at beskytte en lille pige fra kulten “The True Knot”, der overfalde små børn for at udnytte deres energi til eget bedste.

Det er der kommet nogle dybt ubehagelige scener ud af, men det gør på ingen måde DOCTOR SLEEP til nogen god film.

Filmens handling slæber sig afsted i to stive timer og først i den sidste halve time, da Dan vender tilbage til “Ondskabens hotel”, opstår der en vis elementær spænding.

Ewan McGregor startede faktisk sin karriere i gysergenren med filmen “Shallow Grave” forud for det internationale gennembrud med “Trainspotting”. Han har ydet en del bemærkelsesværdige præstationer gennem årene og derfor forekommer det lidt trist, at hans ganske udmærkede spil denne gang skal komme en B-film til gode.

DOCTOR SLEEP er som en dårlig kopi i forhold til det oprindelige værk, et klamt plagiat, der først og fremmest dokumenterer Stephen Kings manglende dømmekraft. Uden Jack Nicholson bliver søvnen hurtigt et lokkende alternativ til dette frastødende monument over dårlig smag.