LOOK BACK IN ANGER

★★★★★☆

That Theatre Company har i 22 år produceret 50 engelsksprogede teaterforestillinger. En af grundlæggerne, Ian Burns, medvirker også i en mindre rolle i LOOK BACK IN ANGER i Krudtønden.

Iscenesætteren er selveste Helen Parry, som i programmet får æren for, at Ian Burns blev skuespiller. Man tvivler bestemt ikke på hendes evner, for LOOK BACK IN ANGER er en gennemlyst klassikeropsætning med et usædvanligt stærkt spillende ensemble.

Søren Højens talent skinnede allerede igennem i sommers, da han medvirkede i “A Midsummer Night’s Dream” på Ofelia Plads. Nu får han et veritabelt gennembrud som Jimmy, engelsk teaters definitive vrede unge mand. Han ligefrem sprutter af ondskabsfuldheder, men Søren Højen lader os gradvist ane den forpinte mand, der gemmer sig bag modbydelighederne.

Alex Jespersen og Helle Kristiansen synes begge velplacerede som kvinderne, der på skift bliver skydeskiver for Jimmys uhyrligheder, og Peter Vinding er fin som vennen, der altid forsøger at peppe stemningen op, indtil også han får nok af Jimmys grovheder.

Vil man forstår baggrunden for Brexit, finder man i al fald en af nøglerne i John Osbornes mesterværk, der rummer relevante sandheder om det engelske klassesamfund og en svigtet ungdomsgeneration. Ingen tvivl om, at LOOK BACK IN ANGER hører blandt That Theatre Companys bedste produktioner i årevis.

(Michael Søby)