LEAVE NO TRACE

★★★★☆☆

Instruktøren Debra Granik gav Vera Farmiga karrierens bedste filmrolle i “Down To The Bone” og gjorde Jennifer Lawrence til Oscar-nomineret stjerne i “Winter’s Bone”. Denne gang er det både Ben Foster og det nye talent Thomasin McKenzie, der får lejlighed til at vise deres værd.

De spiller en far og en datter, der lever i naturen under stadig mere kummerlige forhold. Gradvist aner vi baggrunden for deres levevis samtidig med at omkostningernes omfang bliver mere og mere tydelige.

LEAVE NO TRACE kan ses som Debra Graniks hidtil bedste film med sin helt egen ro og logik. Dens største kvalitet består i, at der ingen egentlige skurke er i denne historie – kun mennesker, der rent faktisk gør deres bedste.

Debra Graniks naturlige medfølelse med samfundets svageste gør indtryk ligesom den fortryllende billedside, og ingen af de medvirkende har næppe nogensinde været bedre.

Ben Foster synes for hver ny rolle at nærme sig en Oscar-nominering, og præstationen som Lance Armstrong i “The Program” gjorde ham for alvor synlig internationalt. Og Thomasin McKenzie er et overrumplende nyt bekendtskab, der både magter du de store dramatiske scener, men som også kan give de små stille øjeblikke en særegen poesi.

LEAVE NO TRACE må bestemt betegnes som en god film, der er værd at se.