DEN LILLE AFSKYELIGE SNEMAND

★★★★☆☆

Jill Culton har skrevet en kær fortælling om den mest nuttede og alt andet end afskyelige snemand, der havner lige midt i en asiatisk storby langt væk hjemmefra. Heldigvis får han en ven i pigen Yi, der sammen med et par følgesvende (drengen Peng og karl smart’en Peng) sætter sig for at bringe snemanden hjem.

Jill Culton har ligeledes instrueret filmen – assisterret af Todd Wilderman, og man føler sig i godt selskab hele vejen. Animationen folder sig farverigt ud, og et par muntre dyrekarakterer (en lille spidsmus og en ret speciel slange) bidrager til underholdsningsværdien.

Fanny Leander Bornedal leverer en pæn indsats i hovedrollen, men mere personlighed havde klædt karakteren.

Mere spræld i stemmebåndene finder man hos Sigurd Philip Dalgas som Peng og Oliver Berg som Jin. Jesper Asholt skuffer for en gang skyld som den aldrende slyngel Hr. Burnish – her kunne alderens tyngde have gjort underværker.

Johanne Louise Schmidt, der i øjeblikket kan nydes som Roxanne på Det Kongelige Teater i "Cyrano de Bergerac", er glimrende som ilter skurkinde og helt uovertruffen forekommer Vigga Bro som knivskarp mormor.

DEN LILLE AFSKYELIGE SNEMAND får et lettere budistisk skær mod slutningen, men ingen løftede pegefingre heldigvis. Så man føler sig overbevist om, at DEN LILLE AFSKYELIGE SNEMAND også vil gæste de danske biografer en anden gang.

(Michael Søby)