BUSTER FILM FESTIVAL 2019

man. 23. sep. 2019 – søn. 29. sep.

Årets Buster filmfestival er en smuk blanding af gammelt og nyt. Der vil både blive mulighed for at se eller gense velkendte klassikere på et stort lærred ligesom man kan opleve en række spritnye titler – inklusive flere, der ikke er i dansk biografdistribution.

Blandt klassikerne kan nævnes GRÆSRØDDERNE (A Bug’s Life), der efterfølges af insektsmagning for alle modige børn og BENNY’S BADEKÆR, hvor publikum opfordres til at synge med på alle de dejlige sange. Den norske dukkefilm BJERGKØBING GRAND PRIX lægger om til en hel ny BJERGKØBING-film om en tur til månen i selskab med nogle af de samme karakterer.

DEN UENDELIGE HISTORIE præsenteres med dansk tale – og tilmed live, og “The Muppet Movie” alias MUPPET GÅR TIL FILMEN bliver naturligvis fejret i anledning af dens 50 års fødselsdag. Der bliver også en mulighed for et gensyn med DRENGEN OG JERN-KÆMPEN samt guldbjørn-belønnede japanske animationsfilm om PRINSESSE MONONOKE. Tre nyere og meget forskellige animationsfilm (F FOR FÅR. ISLE OF DOGS og TÅRNET) afspejler genren alsidighed i disse år, og understreger samtidig, at animationsfilm er meget mere og andet end Walt Disney-tegnefilm.

To premiereaktuelle animationsfilm er der også blevet plads til i programmet, nemlig den danske åbningsfilm MUGGE & VEJFESTEN samt DEN LILLE AFSKYELIGE SNEMAND. Endelig skal vi også til premiere på den komiske duo Wikke og Rasmussens seneste værk GOOSEBOY, hvor bl.a. Ulrich Thomsen, Rasmus Bjerg, Nicolas Bro og Søren Malling medvirker. Filmen byder desuden på en særdeles special guest star i form af selveste Dario Campeotto.

Blandt de nye udenlandske film kan nævnes den skæve Oscar-nominerede EIGHT GRADE. Men også DE USYNLIGE, en semidokumentarisk og beretning om 4 jøder, der formåede at overleve i Tyskland, mens nazisterne var ved magten. Filmen hører blandt de mest oplagte i skolesammenhæng. Den norske ungdomskomedie SUNE VS SUNE kan især anbefales for sin varme og humor i portrættet af den unge Sune, der forelsker sig for første gang. I BINTI møder vi en lille illegal flygtninge-pige fra Congo, der drømmer om at blive stjerne på nettet. Men hun og hendes far lever en omskiftelig tilværelsen i Belgium, så fremtidsudsigterne er dunkle. Men BINTI er en rigtig hjerteknuser.

Modsat flere af de andre film, kan man kun se disse udenlandske film på Buster Filmfestivalen. Så der er bare med at finde lommepengene frem, for Buster Filmfestival har i år mange gode argumenter for en biograftur – eller fem?

buster.www.dk