GENERATION HÅBLØS

★★★★★☆

Reality-TV-Teater er forsøgt før, men sjældent så vellykket som på Teater V i Valby. Den unge dramatiker Sofie Diemer, der tidligere på året gjorde sig bemærket med stykket "Damphjerte" på Aveny-T, viser her i endnu højere grad sans for struktur og karakterudvikling.

Fire unge dyster om bedre karakterer og dermed en plads på et valgfrit studie i en Paradise Hotel-agtig TV-konkurrence.

Maria Cordsen rammer hovedet på sømmet med sit knivskarpe portræt af den højlydte selfie-slut Mariel og Mathias Bøgelund er både skæg og rørende som den skildpadde-fikserede nørd Oskar. Luise Skov forener sårbarhed og styrke i sin fremstilling af pigen Vita, og man får helt lyst til at kramme Emil Prenters Sebastian, der på trods af vaskebræt og smart macho-attitude ikke er så sikker på sin egen maskulinitet, som man umiddelbart tror.

Fire unge talenter i noget nær perfekt afstemt samspil under kyndig ledelse af iscenesætter Pelle Koppel, der også fungerer som chef på Teater V.

Det allerfineste ved GENERATION HÅBLØS er nok måden, hvorpå at stykkets budskab også afspejler sig i den aktuelle virkelighed. For både karaktererne på scenen og det unge hold bag forestillingen formår at overbevise os alle om, at den unge generation er alt andet end håbløs. Dermed bliver forestillingen mindst ligeså relevant for en forsmået og småfornærmet ældregeneration, men forhåbentlig vil også unge finde vej til Teater V i Valby.

GENERATION HÅBLØS peger i al fald fremad og skaber både glæde og forventning i sindet.

(Michael Søby)