RANDERS REVYEN 2019

★★★★☆☆

Restaurant Pakhuset i Randers er afgjort et besøg værd – også uden for revysæsonen. Kokkene Allan og Lars forstår virkelig at kræse for gæsterne med fisketallerken, buffet samt kage og kaffe. Stemningen i det maritime lokale er da også i top, inden revyen går igen.

Et energisk skuespillerhold formår at holde dampen oppe trods et svingende tekstniveau, og alle har de deres øjeblikke. Det klæder den lokale favorit Lone Rødbroe at synge en afdæmpet vise som "Vi tænder lys". Ordene, der indbyder til eftertænksomhed, står Leif Maibom for, og han er også manden bag aftenens bedste nummer, "Britta Polka", som indbragte ham en nominering ved Revyernes Revy tidligere på sæsonen.

"Britta Polka" stammer fra Sønderborg Revyen, og da en stor del af holdet også medvirker i Randers, kommer revyen i Pakhuset let til at ligne en lavbudget version af Sønderborg Revyen. Og det er synd. Flere nye indslag bliver en nødvendighed, hvis Randers Revyen vil være med blandt de allerbedste revyer i Danmark, men med en kort prøveperiode bliver det naturligvis vanskeligt.

Lone Rødbroe gør dog lykke i "Dit kompetente barn" af Casper Sloth, et nummer, der hittede i Ganløse Revyen sidste år. Her hører vi om en gruppe børns meget individuelle madbehov og overvejer om de individuelle hensyn er ved at tage overhånd i institutionerne.

Tom Jensen er en mester i dialekter og accenter, men bør i denne sammenhæng afholde sig fra at skrive sine egne tekster. John Batz morer i diverse festlige udklædninger – ikke mindst i dametøj og Mette Marckmann synger kønt og kækt bl.a. om den græske Eros, der ligner Søren Banjomus.

Thomas Pakula og Lars Wagner leverer igen i år kompetent musikledsagelse og ligesom i Sønderborg står Jeanne Boel får iscenesættelse og koreografi. Sidstnævnte afslører humørbomben Lone Rødbroe som en fortræffelig danser, og det er ikke mindst hendes fortjeneste, at RANDERS REVYEN 2019 ikke bare bliver en kulinarisk fornøjelse men også seværdig.

(Michael Søby)