FISHERMAN’S FRIENDS

★★★★☆☆

Chris Foggins FISHERMAN’S FRIENDS handler ikke om en pose stærke lakridser, men derimod om en gruppe fiskere fra Cornwall, der for år tilbage ganske uventet kom på hitlisten med deres "Sea Shanties" (en særlig form for sømandssange fra det sydvestlige England).

Som i Alexander Mackendricks Ealing-komedie "Whisky Galore!" – en film, der også er en lille hilsen til i FISHERMAN’S FRIENDS, er sammenholdet i lokalsamfundet i fokus, og hemmeligheder fra den britiske sangskat bidrager til et af årets bedste soundtrack.

Daniel Mays spiller den lidt bøvede Danny, der i forbindelse med et polterabend lander i den lille havneby, hvor han ikke blot får et godt øje til den lokale skønhed, men også får øje på et usædvanligt herrekor, som han beslutter at skaffe en pladekontrakt.

Korets meget forskellige medlemmer portræteres af relativt ukendte men ganske glimrende britiske skuespillere og man glæder sig desuden over et gensyn med TV-veteranen Maggie Speed som gæv fiskehustru med et godt greb på både ølankeret og de lokale mænd.

FISHERMAN’S FRIENDS er en vaskeægte feel-good komedie – og tilmed meget musikalsk. så man hygger sig gevældigt og tilgiver gerne den sentimentalitet, som film af denne type sjældent slipper for.