STOR STÅHEJ FOR INGENTING

★★★☆☆☆

Teatergruppen "Shakes" og Folketeatret præsenterer for 4. gang gratis Shakespeare-forestilling i Ørstedsparken. Man skal dog ikke forventet sofistiskeret teaterkunst, men derimod groft og grynet folkeligt teater med pang-farver og en energi, der grænser til det hektiske.

Shakespeares ordkløvende kærlighedsduo fremstilles her som selvoptagede supersingler, der af lutter forfængelighed begynder at interessere sig for hinanden. Mads Riisom og Patricia Schumann gir den gas, og især Riisom synes at have en særlig sans for at være uforskammet.

Også det andet par slår sig løs i diverse absurde kostumer, og også denne gang blive to sammenførte ladcykler til een scene. Vitale Morten Brovn og velsyngende Marie Bach har en fest sammen, og den smitter.

Iscenesætter Thomas Hwan giver Shakespeares poesi trange vilkår i denne hæsblæsende version af Thomas Markmanns bearbejdelse. Så fik man trods alt mere ud af Shakespeares tekst på Ofelia Beach, hvor forestillingen ganske vist var på engelsk.

Men en sommeraften med vin i glas og snacks i kurven er gratis Shakespeare en fornøjelse, uanset hvilket sprog der spilles på.

(Michael Søby)