FIVE FEET APART

★★★☆☆☆

Som skuespiller er Justin Baldoni mest kendt for TV-serien "Jane The Virgin". Men han har også været instruktør på "My Last Days", historiens meste sete digitale dokumentarserie, som han selv har været med til at producere via sit produktionsselskab, Wayfarer Entertainment. "My Last Days" blev en platform for en række mennesker med dødelige sygdomme og det er derfor også fristende at se hans spillefilm FIVE FEET APART, som en forlængelse af denne ide.

I FIVE FEET APART møder vi Stella og Will, to hormonfyldte teenagere indlagt med dødelige sygdomme på det samme hospital. De er bliver forelsket i hinanden, men hvordan klarer de udfordringen med, at de på grund af smittefare altid skal holde sig på fem fods afstand af hinanden?

Haley Lu Richardson ("Columbus") og Cole Sprouse ("Riverdale") spiller de forelskede unge med både alvor og intelligens, og man tror undervejs på deres kærlighed trods de hårde odds.

Filmen får dog enkelte steder troværdighedsproblemer f.eks. når de hopper i svømmepølen sammen uden nogen form for ekstra beskyttelse. Vand i svømmebassiner kan næppe anses for at være klinisk rent.

Med en spillelængde på to timer og et kvarter bliver filmen også alt for lang, og det er synd, for FIVE FEET APART fremstår som et relativt sobert teenage-projekt, omend sentimentaliteten efterhånden tager overhånd.