VILLY OG MONSTERPLANETEN

★★★★☆☆

Angel Films gør en stor indsats for at få flere animationsfilm op i de danske biografer, og den franske VILLY OG MONSTERPLANETEN ("Terra Willy: Planète inconnue") er et forfriskende alternativ til diverse Hollywood-produkter.

Instruktøren Eric Tosti var en af medstifterne af produktionsselskabet TAT og fungerede som medforfatter på selskabets første animationsfilm, "Junglebanden". VILLY OG MONSTERPLANETEN er hans vellykkede debut som instruktør af animation i spillefilmslængde.

Vi følger drengen Villy på et spændende rumeventyr med sine forældre, da en meteorregn pludselig gør, at han bliver afsondret fra sine forældre i en lille rumkapsel. Sammen med en ret sej robot ved navn B.U.C.K., der har ikke så lidt tilfælles med R2D2-robotten fra Stjernekrigsfilmene, lander han på en mennesketom planet, der beboes af mange mærkværdige farverige skabninger.

Oliver Berg har iscenesat de danske stemmer og fået en kæk præstation ud af Sigurd Philip Dalgas, den seneste LillePer fra "Far til fire"- serien. Søren Sætter-Lassen, der netop har sejret som Salieri i forestillingen "Amadeus" på Det Kongelige Teater, brillerer som den distingverede robot B.U.C.K., der tiltulerer Villy med den mere korrekte "William". Men som også formår at udvikle en vis form for humor undervejs.

VILLY OG MONSTERPLANETEN fremstår som den mest helstøbte animationsfilm i de danske biografer lige nu, og så kan mindre børn (fra 7 år og op) også havde glæde af den.