TIL VI FALDER

★★★☆☆☆

Dar Salim yder sin hidtil bedste hovedrollepræstation i Samanou Sahlstrøms TIL VI FALDER overfor for en sval og smertefyldt Lisa Carlehed.

De spiller et ægtepar, der er vendt tilbage til den ferielejlighed, hvor de boede, der deres lille søn på mystisk vis forsvandt. Politiet var overbevist om, at han druknede, men de fandt aldrig hans lig, og siden har forældrene reageret vidt forskelligt på tabet.

Instruktørens forrige spillefilm "I dine hænder" fik hverken de anmeldelser og det publikum, den fortjente og Lisa Carleheds præstation burde have indbragt hende en Bodil, men emnet "selvmord" udløser sjældent den store publikumsinteresse. Synd for det var og er bund i Samanou Sahlstrøms karakterer, som hun skriver selv, og det kunne andre danske filmmagere lærer en del af.

I TIL VI FALDER udviser hun stor indsigt i og forståelse for, at sorg ikke altid har samme virkning på mennesker, selvom de i princippet deler den.

Vi ser det tydeligst i deres møde med børn, der – uden at ville det – minder det forpinte par om den afdøde søn. Den lille Simon – fint spillet af Emil Tholstrup – der ikke kan forstå kvindens pludselige stemningsskift, og i genboen Emilio (passende tvetydigt fremstillet af Óscar Casas), der udløser mandens aggressivitet.

TIL VI FALDER er et interessant bud på at skildre sorgbearbejdelse, men igen er emnet ikke særligt filmisk, og på trods af Sahlstrøms indlysende talent, forløses filmen aldrig helt.