EVITA

★★★★★☆

Glem alt om Madonna. Annette Heick er meget bedre som EVITA. Ikke nok med, at hun synger ordene i musicalen om Eva Perón, så vi rent faktisk lytter til dem, men EVITA er også hendes hidtil største triumf som skuespiller. Ja, faktisk føler man sig overbevist om, at hun er den hidtil bedste EVITA på dansk grund. Fordi hun både fanger det frække og forførende ved EVITA og samtidig har det fornødne format som argentinsk præsidentfrue.

EVITA er ingen glad popmusical og instruktøren Jens Frausing insisterer heldigvis på at fortælle historien om EVITA, og gør det klart i velkomponede scenebilleder med et islæt af argentisk kulturhistorie i såvel dekorationer som kostumer.

Christian Berg spiller den stålsatte Perón, men i 2. akt ser vi for alvor en anden side af hans personlighed, og når han synger sine sange, mærker vi hvor meget, han elskede sin Eva.

Kenny Duerlund er en lige lovlig blond Che, men når han skruer op for sin maskuline charme og ikke forveksler aggressivitet med lidenskab, fungerer han upåklageligt. Han har desuden en flot stemme i lighed med Katrine S. Nørgaard, der som Peróns ex er velsignet med en af forestillingens smukkeste sange, "Pak din kuffert og forlad din ven". Mathias Myrthue Justesen gør ligeledes lykke, når han tager den klassiske stil alvorligt i rollen som smørtenoren Magaldi.

I denne opsætning af EVITA har man valgt at inkludere den Oscar-belønnede sang "You Must Love Me" fra Alan Parkers filmudgave, og det gør man klogt i, for Annette Heick synger den så smukt, at den bliver et følelsesmæssigt højdepunkt i forestillingen. Og på trods af en lidt kryptisk oversættelse formår hun også at få redegjort for indholdet af forestillingens mest kendte sang, som vi allesammen kender som "Don’t Cry For Me, Argentina".

Andrew Lloyd Webber og Tim Rice har ikke noget at græde over, for også det velsyngende ensemble i MCH Herning Kongrescenter bidrager til at gøre denne EVITA til en stor succes.

(Michael Søby)