SCHOU-TUR 2019

★★★★☆☆

Østergaard Hotel i Herning tager sig ud fra sin bedste side denne forårsaften, hvor feststemte mennesker er samlet i festsalen, der til lejligheden er pyntet op med tusindvis af små el-pærer i loftet. For 15. gang inviterer Jan Schou på Schou-tur, og hvis der er nogen, der kender sit publikum, så er det ham.

Showet startet allerede kl. 18 i foyeren med en musikalsk velkomst, der etablerer den gode stemning og hvor de heldige får mulighed for at danse med deres favoritkunstner.

Ca. 18.30 placeres vi så ved borde med otte kuverter, hvor en lækker menu bestående af bl.a. lakseroulade, kalvesteg med gemyse samt lakridsis serveres af muntre tjenere. Ind i mellem retterne er der underholdning – ikke blot på scenen, men også på diverse repoer rundt om i salen. Det låner en dynamik til forestillingen, som mange revyer må misunde dem.

Komponist, tekstforfatter og kapelmester Kenneth Sichlau sørger sammen med sit orkester for, at vi musikalsk kommer vidt omkring – fra Frank Sinatra til Kim Larsen.

60-års jubilaren Dario Campeotto skal naturligvis også hyldes. Da han denne aften viser sig at være blandt publikum og selv indtager scenen med sin uopslidelig "Angelique" udløser det selvfølgelig stående ovation.

Jan Schou imponerer aftenen igennem – ikke mindst som maskeringskunstner. For ikke bare kan han klædes på og komme til at ligne så forskellige mennesker som Håndbold-Mikkel, Donald Trump og Rosa fra "Vild med Dans", men han formår også at lægge kroppen i de helt rigtige folder, så disse karakterer bliver levende for os.

Findes der en mere forførende dansk scenekunstner end Susanne Breuning? Hun formåede i al fald denne aften at besnære publikum med sit æggende kropssprog og sin knivskarpe timing. Træfsikkert ramte hun Marguerite Vibys diktion i den klassiske sketch om "Opinionsundersøgelsen" og som den kæreste hvide brud, der gennem sin tale til manden erkender hans dovenskab, fik hun bryllupsklokkerne til at ringe i mange hjerter.

Yngre kræfter som charmebøffen Alexander Arli, humørfyldte Søren Jydholm Jørgensen samt de liflige sanglærker Anna Kaack, og Thea Boel Gjerum supplerer festlighederne, mens selve revyformen blev udfordret i et par ordløse numre.

Direktør Ove Jørgensen kan godt tillade sig at være stolt over sin Schou-tur-tradition, for denne form for underholdning værdsættes tydeligvis af publikum. Heldigvis er Schou-Tur 2020 allerede i støbeskeen. Vi glæder os allerede.