KOM DANS MED MIG

★★★★★☆

På Det Lille Teater i København kender man sin målgruppe. Så når man skriver, at forestillingen anbefales til børn mellem 2 og 5 år, passer det rent faktisk. Deres seneste forestilling KOM DANS MED MIG går da også rent ind hos de små, fordi den møder dem lige netop der hvor de er i deres udvikling lige nu.

Iscenesætteren Charlotte Munksø har sammen med scenografen Marianne Nilsson skabt et venligt og imødekommende univers fyldt med små overraskelser. Her finder man både trylleskabe, bånd til at svinge sig i samt små og store huller med strømper og skørter i glade farver.

Til Alice Carreris optimistiske musik leger de tre medvirkende, så der klukkes højlydt på de små bænke. Josephine Raahauge har et forunderligt talent for at danse, søde og sjove Anders Bjórklund viser sig også at være en dygtig akrobat, og Mikaél Orozoo Madsen har både charme og energi, der smitter.

Vi får alle lyste til at lege med – og mon ikke også der bliver danset lidt i børneværelset, når man kommer hjem? KOM DANS MED MIG er i al fald en poetisk og livsbekræftende oplevelse, der minder os voksne om, at børn skal have lov til at være børn.

(Michael Søby)