MIO, MIN MIO

★★★★★☆

Teatersalen i Odeons stueetage byder på familieteater af høj karat. Den uopslidelige Astrid Lindgrens populære børnebog hører heldigvis ikke til de mest overente i teatersammenhænge, og får en noget nær fuldendt realisering i Odense Teaters glimrende produktion.

Camilla Bjørnvad har skabt en i sandhed eventyrlig scenografi med hule og grotter, heste, forheksede fugle, flagermus og en meget stor pandekage. Hun får fortrindelig assistance af Signe Kroghs videodesign og Klaus Risagers lydkulisse og musik.

Christina Wendelboes dramatisering rummer både klarhed og poesi, og iscenesætter Frede Gulbrandsen har skabt en helt igennem underholdende forestilling, der må høre blandt sæsonens bedste for netop denne målgruppe.

Atter engang er der grund til at prise Odense Teater for deres uforlignelige ensemble.

Alsidige Mathias Sprogøe Fletting har sjælens renhed som Mio og Jeppe Ellegaard Marling er kær som hans trofaste ven Jum Jum.

Malene Melsen fremstår herlig usympatisk som adoptivmoderen, der hellere ville have haft en pige, og direkte uhyggelig som den fæle skurk Kato. Endelig må vi ikke glemme Hanne Hedlund, der beriger os med sin smukke sangstemme i rollen som væversken.

MIO, MIN MIO formår at suge børnenes opmærksomhed til sig, og for een gang skyld kan både børn og voksne rent faktisk nyde en forestilling sammen.

(Michael Søby)