LOVE ME TENDER

★★★★★☆

Det lukningstruede Anemone Teater placerer sig atter stærkt i det københavnske teaterbillede via gæstespillet med ungdomsforestillingen LOVE ME TENDER af gruppen Graenseloes.

Vi kommer alle med op i en teenagepiges meget store seng, hvor vi placeres langs siderne, mens hun i kropsfarvet dragt snor sig omkring i sengen omgivet af tøj, tæpper og tøjdyr.

På sengens hovedgærde, der er udstyrret med stofkvadrater, mixes pigens bevægelser med andre billeder og to nærgående mikrofoner sørger for, at nogle lyde og ord får større vægt end andre.

Katrine Karlsen rammer uhyre præcis netop den sårbarhed, der kendetegner unge mennesker, der har den første seksuelle oplevelse til gode og som på et splitsekund kan ændre sig fra uskyldigt barn til liderlig teenager – og tilbage igen. Hun henvender sig søgende til publikum for i næste øjeblik at lade tøjdyrene udtrykke hendes liderlighed ved at gnubbe sig op af publikum. Hun laver stønnelyde, der forstærkes og forvrænges via en lille bærbar computer, og snart får også tilskuerne mulighed for at byde ind med lyde. Det kulmininer i en storslået finale tilsat en kastratsanger-version af en semi-religiøs popsang! Et muntert originalt indslag.

Pigen forsøger også at opbygge den perfekte krop ved at påføre sig en række mobile kropsdele. Muskler, store læber, flere sæt bryster, en fisse og hele to pikke. Vi ser hende også kæle for sig selv, for til sidst helt at forsvinde ned i sengen efterfulgt af tøjdyr etc.

Publikum får nu hver deres del af et stort lagen at holde i, og stoffet viser sig at være en kjole, som pigen ifører sig, alt imens vi får lov at kigge under kjolen. Den seksuelle bevidstgørelse finder gradvist sted, mens pigen fantaserer om den første skal. Skal man være to? Eller måske? Nej. To. Hvad nu hvis man faktisk kunne li’ at blive kysset af en pige? Kan man stadig få børn, når man skifter køn?

Det er spørgsmål som disse, der behandles i denne modige forestilling, der heldigvis virker ligeså nærværende som den er nærgående, og som udfordrer uden at gå for langt. Vi mærker hvordan de unge i særlig grad tager forestillingen til sig, og vi påvirkes også selv over dette teatralske frirum, der givet vil gavne de unge mere ene flere timers seksualvejledning.

LOVE ME TENDER er nænsomt og debatskabende ungdomsteater af fineste skuffe sanseligt formidlet af Katrine Karlsen i en original sengescenografi og med en tilsvarende flot lydkulisse.