VILDE ROLF SMADRER INTERNETTET

★★★☆☆☆

Reglerne for at blive Oscar-nomineret til bedste animationsfilm er lavet om, så det ikke længere er en kvalificeret jury, der bestemmer, men den Hollywood-orienterede brancheafdeling for animation.

Det er næppe til fordel for europæisk animation. Den kritikerroste "Ruben Brandt, Collector" som "Another Day of Film" (vinderen af en European Film Award for bedste animation), blev forbigået i nomineringerne. Begge film har man dog netop kunne nyde på animationsfestivalen VOID, der også i år bugnede af lækkerier.

Flere kommercielt succesfulde efterfølgere til allerede eksisterende filmhit opnåede til gengæld nominereringer – blandt dem VILDE ROLF SMADRER INTERNETTET. Den er proppet med reklame, men er også lavet med større visuel kreativitet end originalen, så man kan absolut tale både for og imod.

På lydsiden hygger Nikolaj Steen i titelrollen, mens Christiane Schaumburg Müller som Vanilje kan kortslutte ethvert nervesystem med sin skærebrænderstemme. Hvis hun virkelig ønsker at udvikle sig som skuespiller, må man håbe, at hun får den fornødne hjælp med stemmeføring og diktion. Så er der faktisk mere ægthed i Peter Belli i en lille kær rolle som øludskænker.

Vi får også et helt hav af Disney-prinsesser og en atypisk sang, der låner lidt hist og her bl.a. fra titelsangen i musicalen "Camelot". Instruktørerne Phil Johnston og Rich Moore sørger for et dynamisk tempo, og gode budskaber som "husk at sige tak" flettes fint ind i det komplekse internet-univers.

VILDE ROLF SMADRER INTERNETTET hører således blandt de bedre efterfølgere, og er slet ikke det værste, man kan udsætte sine børn for i vinterferien.