DAMPHJERTE

★★★☆☆☆

Aveny-T har for alvor fået fat i et ungt publikum med sine SKAM-forestillinger, og nu følger så DAMPHJERTE baseret på Sofie Diemer tekst.

Vi møder den unge sårbare blokskriver Nanna i sin seng, hvorfra hun beretter om nogle traumatiserende oplevelse, der for alvor har fået hendes damphjerte til at slå. Vi ser sideløbende hendes beskrivelser udspille sig, og opdager snart, at fiktion og virkelighed ikke altid går hånd i hånd på de sociale medier.

Forestillingen fungerer bedst, når fortidens Nanna (en sjov og sej Anna Bruus Christensen) kommunikerer med den fortællende Nanna (en skrøbelig Laura Skjoldborg) og med få midler påpeger misforholdet mellem det skete og det skrevne.

Morten Vang Simonsen gør sit bedste for at gøre de ret karrikerede mandeskikkelser til levende mennesker, men DAMPHJERTE havde vundet ved flere nuancer i beskrivelsen af det maskuline univers. De mænd vi møder her oplever vi aldrig som seriøse kæreste-muligheder for Nanna, og så er der ingen overraskelser at hente.

Iscenesætteren Amanda Linnea Ginman udviser ellers god fornemmelse for ungdommelige frustrationer, og på de givne betingelser fungerer de tre unge spillere udemærket.

Lidt større udsyn og indsigt samt en del mere substans vil dog være at foretrække næste gang, at Aveny-T byder på ungdomsteater.

(Michael Søby)