RASMUS LYBERTH: JULEKONCERT 2018 I CHRISTIANS KIRKEN

★★★★★★

“…og til de af jer, der ikke har været her før: Jeg hedder Rasmus Lyberth. Jeg er 67 år gammel, 165 cm høj og bruger størrelse 41 i sko.” Jo, Rasmus Lyberth har en vidunderlig ligefrem kommunikation med publikum, som har gjort hans julekoncerter til tilløbsstykker igennem flere årtier.

Ingen kan som han kombinerer den indre glød med en kunstnerisk integritet, der forgylder hver en stavelse, han synger. Stemmen synes at knytte bånd til det urmenneske, der bor i os alle, og hele hans krop investeres i formidlingen af nogle magiske sange, som han oftest selv har været med til at skabe.

Kristoffer Jul Reenberg (der tidligere også har kompagniet Gitte Hænning) er sammen med det øvrige band en forbillledlig støtte for Rasmus Lyberth, der atter formår at fortrylle en propfuld sal med sin helt særlige magi.

Hver en sang bliver en historie, og at Rasmus Lyberth ikke blot er en gudsbenået sanger men også en bemærkelsesværdig skuespiller vidner to Bodil-nomineringer om. Lyberth kunne så sent som i sommers opleves i en markant rolle i en prisbelønnet nordisk forestilling med titlen “Veitslan alias Festen” på Betty Nansen Teatret.

I Christians Kirken viser han, at han stadig mestrer upbeat rytmiske sange, de stille ballader og de lidenskabelige flammesange. Der bliver også tid til at se sende en meget personlig sidste hilsen til Kim Larsen.

Rasmus Lyberth koncert i Christians Kirken er og bliver den juletradition, man simpelthen ikke kan være foruden.

(Michael Søby)