MUGGE

&

HANS MÆRKELIGE HJERNE

★★★★☆☆

Den er gruelig gal på Basserup Kommuneskole. Mugges ejendommelige hjerne får en testcomputer til at eksplodere, og hans bedste veninde Sofia bliver forflyttet til en Killer Instinct eliteskole.

Anders Morgenthaler og Mikael Wulff er med andre ord tilbage med flere skønne livsbetragtning og denne gang sætter de fokus på skolen. Ikke al undervisning synes at være til topkarakter, men det er elevernes indsatser mildest talt heller ikke.

MUGGE & HANS MÆRKELIGE HJERNE lever næsten op til den vellykkede etter, "Mugge og vejfesten": Halvanden times uforpligtende underholdende – både for børn og voksne.

Birthe Neumann som den belastede Bente Bentesen og Mick Øgendahl som weidoen fra Nakskov viser spændvidden i Mugges univers på lydsiden, og helt uden for nummer er de foruroligende femlinger, som Mikael Wulff selv lægger stemmer til.

Efterårsferiens bedste filmtilbud for børn og barnlige stjæle er danske, og sammen med ungdomsfilmen "Smuk" sender denne opløftende to’er et signal op, at dansk film er kommet helskinnet igennem corona-nedlukningerne.