PEDDERSEN OG FINDUS – FINDUS FLYTTER HJEMMEFRA

★★★☆☆☆

Først kom der bøger, TV-serie, tegnefilm og teater. Så blev Sven Nordqvists historier om PEDDERSEN OG FINDUS til spillefilm med elementer af "live action" – en særlig teknik, der gør dyrene levende. Den første havde premiere i 2014, den anden i 2016, så derfor måtte der jo også komme en ny i år.

Bag den sindsoprivende titel PEDDERSEN OG FINDUS – FINDUS FLYTTER HJEMMEFRA gemmer der heldigvis en hyggelig beretning om katten Findus og hans gode ven Peddersen. Man kan berolige de mindste med, at Findus faktisk kun flytter ud i haven i et lille skur, men ellers er alt ved det gamle.

Det godmodige univers bliver understreget i stemmeføringen af diverse danske veteraner indenfor skuespilkunsten anført af Per Pallesen som Peddersen og Lars Knutzon som Gustavsen.

Ligeså sjov som Marianne Sägebrecht fremstår som Beda ligeså skæg er Judith Rothenborg på lydsporet. Ikke mindst når hun som overhøne kagler om kap med festlige Bente Eskesen. Blandt de øvrige stemmer genkender man med glæde Carsten Svendsen og Chresten Speggers.

Katten Findus’ replikker er indtalt af Vitus Magnussen, der ikke kan gør for, at rollen denne gang er lidt for vrissen på manuskriptplan. Men det kan måske være en ide, så mopsede teenagere lettere kan spejle sig i den.

Ali Samadi Ahadis instruktion virker desværre ikke specielt inspirerende og filmens plot synes endnu tyndere end vanlig. Så på trods af en heroisk indsats fra dansk side, må denne film betragtes som den hidtil svageste i serien.