LOCOMOTION

I

SALONEN

★★★★☆☆

Gråt guld, sølv og bronze havde fundet vejen til Salonen, Østerbros hyggeligste café. Her overlod Verdens Mindste Teater for en aften kælderscenen til LOCOMOTION, et relativt nyt orkester med særdeles erfarne medlemmer.

Legenderne Jens Rugsted og Anders Koppel var nemlig for over et halvt århundrede siden med til at grundlægge den nyskabende rockgruppe The Savage Rose. Nu forener de fra tid til anden kræfter med guitaristen Niels Bugge, saxofonisten Jan Harbeck og Casper Mikkelsen på trommer. Repertoiret er primært pop og rock-klassikere fra 50erne, 60erne og 70erne, og LOCOMOTION formår virkelig at formidle deres spilleglæde til publikum.

Dertil kommer, at bandets sangerinde Ulla Koppel (sødt sekunderet af Marianne Amundsen) i den grad formår at formidle de historier, som datidens sange ofte rummede. Hendes fraseringer i åbningsnummeret "And Then He Kissed Me" gjorde det til en hel lille teaterforestilling i sig selv og Ulla Koppels fortid som skuespiller fornægtede sig heller ikke i sange som "Only Sixteen" og "Teenager in Love". Hun gjorde publikum til sine fortrolige.

Aftenen vekslede fint mellem disse skønne ballader og mere upbeat-sange, der lokkede folk folk i alle aldre på dansegulvet. Anders Koppel kunne da også stadig svinge benet op på klaveret som en anden Jerry Lee Lewis og Jens Rugsted lod sin indre Chuck Berry skinne igennem i "Roll Over Beethoven".

Efter den succes må man virkelig håbe, at de gæve mennesker bag LOCOMOTION får tid til at mødes lidt oftere, for deres publikum er tydeligvis klar på mere.

(Michael Søby)