I KRIG & KÆRLIGHED

★★★★☆☆

Trods de storslåede rammer er Kasper Torstings danske spillefilm mere et kærlighedsdrama end en krigsfilm. Men kærlighedsdramaet afspejler alligevel nogle af de dilemmaer, som man sloges med i tiden omkring den sønderjyske splittelse.

Sebastian Jessen yder en oprigtig indsats i den store hovedrolle som Esben, der er tvunget til at bo på sit eget loft, mens hans kone Kirstine plejer omgang med en tysk soldat. Hun spilles af Rosalinde Mynster, der opnåede stor popularitet i andre historiske gevanter via "Badehotellet". Men som skuespiller synes hun stadig mest på hjemmebane i det moderne repertoire på diverse små teaterscener.

Tom Wlaschiha er overbevisende som den tyske soldat, der har et godt øje til husets frue og Thure Lindhardt leverer et præcist portræt af en infam skurk og er den af de danske skuespillere, der mestrer det tyske sprog bedst.

Natalie Madueño gør en god figur som Kirstines veninde, hvis mand er returneret fra krigen som krøbling og hun kæmper nu med at være ham tro.

I KRIG & KÆRLIGHED forekommer generelt velspillet og er også ganske flot fotograferet. Men trods en række produktionsmæssige kvaliteter kommer man ikke uden om, at filmen også er for lang og for gammelsdags. Den bør dog roses for at favne begge mindretal på hver side af grænsen mellem Danmark og Tyskland.

I KRIG & KÆRLIGHED er ikke blevet den kunstneriske triumf, man måske havde håbet, men den er dog betydelig bedre end "Hvidsten Gruppen" og den rædsomme TV-serie "1864".