FANTASTISKE SKABNINGER: GRINDELWALDS FORBRYDELSER – 3D

★★★★☆☆

Det kan vel være, at J. K. Rowlings manuskripter til filmene om "Fantastiske skabninger" ikke fuld ud lever op til manuskripterne til Harry Potter-filmene. Men til gengæld forekommer filmene rent teknisk om muligt mere overvældende med topkvalitet indenfor samtlige mulige Oscar-kategorier.

Mesterfotografen Philippe Rousselot har indfanget en række mageløse naturscenerier samtidig med at han i maximal grad formår at udnytte den 3-dobbelte Oscar-vinder Stuart Craigs storslåede filmkulisser. Stuart Craig modtog en yderst velfortjent Bafta-pris for den første film om de "Fantastiske skabninger" og kan meget vel blive en del af Oscar-ræset igen i år.

Det gælder også for den geniale Colleen Atwood, der ellers allerede har fire Oscar-statuetter på hylden takket være "Chicago", "Mit liv som geisha", "Alice i eventyrland" og "Fantastiske skabninger og hvor de findes". Omvendt har filmens udmærkede komponist James Newton Howard trods 8 nomineringer en Oscar-sejr til gode.

Rollelisten kan atter bryste sig af navne som Eddie Redmayne, Johnny Depp og Jude Law, men det er nye navne som Ezra Miller og Callum Turner, der især formår at løbe med opmærksomheden. Også danske David Sakurai når at gøre sig bemærket.

De visuelle effekter i 3D gør indtryk og der er betydelig mere klasse over denne to’er end diverse Marvel-produktioner, og fans af genren vil givet have en fest.