DEN TID PÅ ÅRET

★★★★☆☆

Paprika Steen har forvaltet sin filmkarriere godt. Sideløbende med en række markante præstationer i film som "Okay" og "Applaus" har Paprika Steen også fundet tid til at instruere film. Mest bemærkelsesværdig blev "Lad de små børn…" med pragtindsatser af bl.a. Mikael Birkkjær og Sofie Gråbøl.

Sidstnævnte dukker også op i DEN TID PÅ ÅRET, hvor hun agerer uerfaren præst, der gæster den kontrolkrævende søster Katrine og dennes kernefamilie for at fejre jul.

Men kernefamilien har også sine problemer i 2018 – og det gælder både Katrines og søsterens. Patricia Schumann spiller på forsonende vis en tredje søster, der en årrække har haft rollen som familiens sorte får, men som nu har fået ny mand med tilhørende datter.

Som de tre meget forskellige døtres excentriske og egoistiske mor yder Karen-Lise Mynster af en karrierens mest komplekse filmpræstationer. Bag de tykke briller fornemmer man en kvinde, der har været en del igennem, siden manden (en lun Lars Knutzon) forlod hende for en yngre model.

Den prisbelønnede dramatiker Jakob Weis har skrevet et perlende morsom manuskipt, og DEN TID PÅ ÅRET fremstår øjeblikkeligt som et af de seneste årtiers bedste danske julefilm – for voksne!