NILENS STJERNE

★★★★★★

Har Eventyrteatret nogensinde lavet en mere overdådig forestilling? Christine Brinckers kostumer er i al fald noget af de mest ødsle, man har set indenfor dansk børneteater i nyere tid – skabt med udsøgt farvesans og sans for de fine detaljer.

På scenen bobler det med humør og spilleglæde anført af den forrygende Theis Post i rollen som sjakalguden Anubis. Hans solonummer "Udødelig", der allerede hitter på youtube, kunne den tilsyneladende livstrætte Justin Bieber tage ved lære af.

Komponisten Christian Dahlberg formår atter blande de musikalske genrer på en givende facon. Ikke mindst titelmelodien går lige i hjertekuglen, når den fremføres af velsyngende egyptiske søskende alias talenter fra Eventyrteatrets store børnefolk. Rent tekstmæssigt glæder man sig især over en munter duet fremført i et badekar med sæbebobler!

De allerkæreste skarabæer, tilpas uhyggelige mumier samt dansende krokodiller gør lykke hos det begejstrede publikum, og så bliver den ret komplekse tidsrejse-historie ganske ligegyldig. Iscenesætter Bo Skødebjerg sørger nemlig for, at festen på scenen forplanter sig til publikum og får også formidlet lidt kulturhistorie lige fra anslaget med skyggeteater, verdens ældste teaterform.

Eventyrteatrets ukuelige chef Susanne Vognstrup kan med andre ord ånde lettet op. For Eventyrteatret kan fejre 25-års jubilæum på flottest tænkeligt vis og også herfra skal der lyde et uforbeholdent tak – og tillykke!