BOHEMIAN RHAPSODY

★★★★★☆

TV-stjernen Rami Malek får sit store filmgennembrud som Freddie Mercury, forsangeren i den populære glam-rockgruppe "Queen". En Golden Globe-nominering bør være sikker og man kan ikke udelukke, at han også kan blive Oscar-nomineret.

Mary Austin er ganske sød som kæresten Lucy, og det er ikke hendes skyld, at det nærmest fremstår som om, at Freddie var en stakkels hetero, der blot fordærvede sig selv sammen med mænd.

Vi hører desuden kun om det såkaldte fordærv, og filmens Freddy udveksler flere kys med Lucy end med samtlige mænd i hele sit syndige liv, selvom virkelighedens Freddy bestemt ikke lå den lade side i forhold til sit eget køn. Vi får heller ingen forklaring på, hvordan han rent faktisk fik AIDS.

Bryan Singer, der i sin tid skabte den raffinerede krimi om "The Usual Suspects", tegner et erotisk forsigtigt portræt af en mand, der var alt andet end forsigtig – og tilmed døde af det.

Når BOHEMIAN RHAPSODY alligevel hæver sig over gennemsnittet, er det på grund af musikken. Ikke mindst skabelsen af titelnummeret og i særdeleshed Queens legendariske optræden i forbindelse med Live Aid giver sug i mellemgulvet og tårer i øjenkrogene.

Man må dog håbe, at den kommende film om Elton John i højere grad tør vedkende sig den person, som portrætteres og ikke ender som et eventyr om Elton Johns livslange kærlighed til Kiki Dee!