THE WOMAN IN BLACK

★★★☆☆☆

That Theatre Company har gentoptaget gyseren THE WOMAN IN BLACK, som hittede for fem år siden i København og som stadig er på repertoiret i London. Men meget er sket siden premieren, og publikums tålmodighed er ikke blevet mindre.

Derfor ville man også ønske, at den omstændelige indledning simpelthen var klippet ud af historien. så vi i stedet startede med den unge Mr. Kipps ankomst.

Benjamin Stender har fået lejlighed til at udvikle den rolle, som i sin tid indbragte ham en Reumert-talentpris. Hans teknik er ikke blevet ringere og han har stadig et smukt sprog, men har også tillagt sig nogle manerer, som giver en vis distance til et dansk publikum.

Ian Burns er denne gang allerbedst i en række festlige biroller, der bringer mindelser om David Leans klassiske Dickens-film som "Store forventninger" og John Fords Shakespeare-inspirerede "Den tavse mand".

Især efter pausen samler iscenesætter Barry McKenna forestillingen til et atmosfærerigt britisk gyser-univers, og de relativt få forskrækkelser, vi får denne aften, hører heldigvis til den effektive slags.

THE WOMAN IN BLACK spiller i Krudttønden på Østerbro og er man fan af genren, bør man helt klart prioritere forestillingen frem for de tarvelige gys, vi p.t. udsættes for i biograferne.

(Michael Søby)