MUSTAFA’S KIOSK

★★★☆☆☆

Undertitlen "en strid teaterkoncert" henviser til forfatteren Jakob Martin Strid, der skrev børnebogen om MUSTAFA’S KIOSK og som også har fungeret som dramatiker i samarbejde med Teater Fantast.

Forestillingen, der i efterårsferien kan ses på Teater V (for Valby!), havde premiere for over fem år siden, og det kan man efterhånden godt mærke. Billedprojiceringerne forekommer blege og instruktøren Denni Dennis kunne med lethed havde luet ud i de alt for mange gentagelser ("Ding Dong", "biksemad" etc.), der bremser forestillingens dynamik.

Den meget smilende Stine Q. Pagh er god til at lægge stemme til dyr – f.eks. den bankrøvende frø og en lille vampyr med dårlig ånde. Hun får dog mere end kamp til stregen af den drøncharmerende Ditte Ylva Olsen (fra TV-serien "Dicte"). Dicte Ylva Olsen kan også spille dreng/mand, agere udlænding samt meget andet med en finurlighed, som går rent ind hos de mindste. Spænstige Mads Korsgaard fuldender trioen, der især den første halve time får børn i alderen 4 – 10 år til at le.

MUSTAFA’S KIOSK fungerer bedst, når den bruger børnenes leg til at vise dem, hvordan man kan og bør lege. Hvis man hele tiden vil bestemme og ikke gider rydde op eller gå med på de andres ideer, er man ingen god legekammerat.

Derimod virker indkluderingslegen allerede håbløst gammeldags. Bare fordi ens far går i kjole, kan han altså godt være en rigtig mand i 2018. Og bare fordi man hedder Mustafa, behøver man ikke nødvendigvis at stå i en kiosk.

(Michael Søby)