SNEFALD

★★★★☆☆

Hilde og Hanne Hagerup har dramatiseret den populære norske tv-julekalender "Snøfall", og Marianne Sævig og Synne Teksum står for bearbejdelsen, der passer som hånd i handske til Odense Teaters store scene.

En række af Odense Teaters bedste skuespiller er trukket i Krogh & Bjørnvads prægtige julekostumer, og Mikkel Bay Mortensen har været særlig heldig med sin norske striktrøje.

Gigantiske snefnug udgør en ikke uvæsentlig del af den udprægede julescenografi, som Krogh & Bjørnvad ligeledes står som ansvarlige for.

Julemanden – veloplagt gestaltet af Anders Gjellerup Koch – har desuden den sejeste kane, vi endnu har set i sæsonens juleforestillinger.

Lea Baastrup Rønne er den forældreløse Selma, som egentlig bare skulle passes nogle dage af den gæve Ruth (fremragende spillet af Malene Melsen), men som endte med at bo hos hende i 6 år. Nu er der så endelig kommet en ny plejefamilie på tale, men hvad gør Selma, når den nye familie er allergisk overfor hendes kæreste eje, En hund.

Hanne Hedelund, Githa Lehrmann og Mads Nørby bidrager til den gode stemning, og Frede Gulbrandsen og Peter Friis’ fælles iscenesættelse har både lune og tempo. Henrik Skrams sange høre ikke blandt de mest uforglemmelige, men er heller ikke helt uden kvaliteter.

SNEFALD er blevet en af årets mest charmerende juleforestillinger og dens rummelighed virker tilmed både ægte og sympatisk – uden at tale ned til børnene.

(Michael Søby)