THE REPORTS ON SARAH AND SALEEM

★★★★☆☆

Cinemateket byder i denne måned på en både relevant og spændende film, der afspejler den politiske situation i mellemøsten lige nu med al ønskelig tydelighed.

Saleem er en palæstinensisk chauffør, der er sin gravide kone utro med Sarah, en kvindelig caféejer, hvis mand arbejder for det israelske militær. Deres forhold bliver opdaget og får konsekvenser, som de end ikke i deres vildeste fantasi har kunnet forestille sig.

Filmen bygger på et fint afbalanceret manuskript af Rami Musa Alayan, der har gjort sig umage med at afstemme alle synspunkter – også ægtefællernes.

På samme måde har hans bror Muayad Alayan instrueret filmen så vi også rent politisk – også kønspolitisk – forstår alle parter, selv når vi ikke er enige. Det er i al fald et lillebitte skridt i den rigtige retning, og lover på lang sigt godt for udviklingen i den del af verden.

THE REPORTS ON SARAH AND SALEEM undgår dog ikke helt forudsigeligheden, men slutbilledet sidder på nethinden et godt stykke tid efter at rulleteksterne er forbi ligesom de indfølte præstationer bliver i ens hjerte længe efter.