★★★★★★
København har fået en ny førsteklasses frokostrestaurant. Navnet er inspireret af den historisk smukke bygning, der danner rammen om RESTAURANT 1733, der er beliggende lige i hjertet af hovedstaden på Nybrogade 14.
De velvalgte træmøbler klæder de smukke rum og den sympatiske duo Dan Adelkvist og Peter Vedel Jensen sørger ikke blot for, at alle føler sig velkomne, men forstår i den grad også at kræse for gæsterne.
Priserne synes aldeles fornuftige den høje kvalitet taget i betragtning og en flot frokostanretning med 5 attraktive indslag til kr. 199 forekommer bestemt ikke urimeligt.
Rugbrødet er passende rustikt og har man bestilt sild, kan man vælge mellem fedt og smør som underlag. En stor og velanrettet karrysild med smilende æg viste sig at være en perfekt forret.
Råvarerne er en udsøgt blanding af lokale delikatesser og økologiske produkter. Blandt menukortets mange øvrige fristelser bør man ikke snyde sig selv for en "half "n" half": Ferskrøget økologisk irsk laks og røget hellefisk med flødestuvet spinat.
Man må heller ikke forlade RESTAURANT 1733 uden at have smagt "Dan’s yndling": Hønsebryst med ålerøget skinke og svampe a la creme. MUMS!
Som efterret kan man f.eks. vælge mellem 3 forskellige slags oste eller pandekager med is – med mindre man går direkte til kaffen og dagens kage.
RESTAURANT 1733 serverer også diverse liflige fadøl fra den anerkendte bryggeri Krenkerup i Sakskøbing samt perfekt afkølede snapse i et fornuftigt prisleje.
Så man behøver ikke betænke sig, for et besøg på RESTAURANT 1733 er simpelthen krystaliseret livskvalitet.
https://1733.dk/