THE EQUALIZER 2

★★☆☆☆☆

Instruktøren Antoine Fuqua genforenes i to’eren til THE EQUALIZER med Denzel Washington, der vandt en Oscar for deres stærkt overvurderede samarbejde i "Training Day".

Det skulle de ikke have gjort. Men ingen af Washingtons seneste film har været kassesuccesser trods Oscar-nominerede præstationer, og Denzel Washington trænger til et hit. Uanset om denne film opnår den status økonomisk, forbliver den en dårlig film.

Denzel Washington er for en gang skyld ganske utroværdig, som manden der om dagen går rundt som en anden Gandhi, og sår livsvisdom til glæde for unge som gamle. Om aftenen forvandles han derimod til en dræbermaskine, der tilsyneladende kan forudse andres handlinger.

Antoine Fuqua prædiker humanistiske livsværdier, men udviser samtidig en modbydelig vellyst over filmens talrige voldscener, han ligefrem svælger i dem til kvalmegrænsen er overskredet.

Så hjælper det kun lidt, at Oscar-vinderen Melissa Leo ("The Fighter") også er på rollelisten og at Ashton Sanders fra "Moonlight" bekræfter sit talent som kunstnerisk bøllefrø.

THE EQUALIZER 2 er endnu et tegn på Hollywoods derut, et ækel, sentimental og dum film, der aldrig burde have fået dansk biografpremiere.