BOOK CLUB

★★★★☆☆

På trods af filmens titel og et firkløver af begavede skuespillerinde er det litterære udbytte af filmen BOOK CLUB temmeligt pauvert. Vi møder nemlig filmens kvinder på et tidspunkt, hvor den mest kyniske af kvinderne – spillet afen veloplagt Jane Fonda – har besluttet at peppe de øvrige op med knaldromanen "50 Shades of Grey".
Ingen af dem påstår efterfølgende, at det er en god bog, men den bliver startskudet til en reaktivering af kvindernes sexliv.

Instruktøren Bill Holderman og hans manuskriptforfatter Erin Simms er nær ved at reducere disse kvinder til patetiske mabdejægere, men de fire veteraner formår heldigvis at hæve sig over materialets begrænsninger.

Jane Fonda fremstår som den mest sexede, Diane Keaton agerer endnu engang Diane Keaton og Mary Steenburgen viser, at hun stadig kan steppe som da hun spillede sin Oscar-rolle i Jonathan Demmes "Melvin og Howard".

Candice Bergen er blevet en helt del større end vi husker hende i filmen som "Gruppen", "Kødets lyst" og "Soldier Blue", men komedietalentet, der indbragte hende en Oscar-nominering for "Starting Over" og den efterfølgende tv-føljeton om "Murphy Brown", fornægter sig heller ikke her.

Det står værre til med mændende. Ligesom i Mamma Mia-to’eren serverer man den engang så karismatiske skuespiller Andy Garcia som nostalgisk pensionistguf. Don Johnson har i det mindste en lille rest af charme tilbage, og Richard Dreyfuss virker næsten nuttet i sin glæde over kvindeligt selskab.

Men selv en tør kiks som Steenburgen bør kunne score noget mere interessant end det dødsbo af en ægtemand, hun hænger på – personificet af Craig T. Nelson. Man fornemmer desværre en vis seksuel konservatisme i filmen på trods af en nært forestående sidste salgsdato, og end ikke unge mænd, flere partnere, eller sex med en af samme køn tages op til overvejelse.

Synd – for man fornemmer faktisk et ægte ønske om at adressere sexdriften i den sidste alder på en mere direkte facon end sædvanligt.

BOOK CLUB bliver dog aldrig mere end fornøjelig, men det er skam også noget, og alene udsigten til hele fire garvede gimbers muntre selskab bør være nok til, at man med sindsro kan takke ja til denne date.