MISSION: IMPOSSIBLE FALLOUT

★★★☆☆☆

Tom Cruise har tilsyneladende opgivet at bidrage til filmkunsten og tager sig endnu en tur som computeranimeret action-star i den uopslidelig Mission: Impossible-serie. Som skuespiller virker han dog mere og mere fraværende og han er end ikke i stand til at mobilisere et minimum af farlighed, selv når handlingen kræver det.

Så er det faktisk mere kvalitet og klasse over Henry Cavill, mens vor landsmand Caspar Phillpsons lille scene højest kan udløse en krusning i mundvigen.
Christopher Mcquarries slatne manuskript danner grundlag for det ene utroværdige slagsmål efter det andet, men som actioninstruktør udviser han i det mindste en vis tæft for genrens tekniske krav.

Diverse spektakulære lokationer udnyttes ganske fikst og der er næppe en parisisk turistattraktion, der ikke figurerer som baggrund for et dramatisk sammenstød.

En flot udendørssekvens i et smukt snelandskab runder tosserierne af, men et antikveret verdenssyn i en historie, hvor målet er atomkraft, får alligevel filmen til at minde om noget, vi har set for flere årtier siden. varet halvanden time. Men et vis talent må man tilskrive Michael Pearce – især på grund af hans evne til at skabe og fastholde en stemning af diskret uro. Det er dog desværre ikke nok til gøre BEAST til en god film.