THE PLACE

★★★☆☆☆

Giganternes tid er muligvis forbi, men vore dages italienske instruktører holder fanen højt. Dette års Italienske filmdage åbnede med Paolo Genoveses THE PLACE – opfølgeren til instruktørens biografhit "Perfect Strangers", og nu får også THE PLACE officiel dansk biografpremiere.

Hvor "Perfect Strangers" udspillede sig omkring et privat middagsselskab, foregår THE PLACE på en café i Rom, hvor en mand holder audiens for en række forskelligartede mennesker.

Rollelisten omfatter Alba Rohrwacher, en af tidens største kvindelige stjerner i støvlelandet, men det er den fremragende karaterskuespillerinde Giulia Lazzarini, der huskes for titelrollen i Nanni Morettis bevægende "Min mor", som tegner sig for det største kunstneriske bidrag i filmen. Hun spiller en ikke helt almindelig nonne med både finesse og dybde.

Ligesom andre film hovedsagligt optaget på een sted, undgår THE PLACE ikke at kede, og historien virker heller ikke helt så medrivende som f.eks. Jakob Cedergren-filmen "Den skyldige".

Men eftersom italiensk film er blevet en mangelvare – ikke mindst i provinsen, bør man bakke op om filmen, så vi stadig får mulighed for at høre sproget og fornemme vor tids filmkultur fra Italien.