TA’ MIG

★★★★☆☆

Jannicke Systad Jacobsens teenagekomedie TA’ MIG har, som titlen indikerer, betydelig mere kant end man sædvanligvis forbinder med norske film. Handlingen går i al sin enkelhed ud på, at ingen vil tro, at klassens lidt aparte pige er blevet seksuelt forulempet af landsbyskolens mest eftertragtede fyr. Hetzen mod pigen tager til – samtidig med at hun forelsker sig stadig dybere i den skyldige.

TA’ MIG har en forfriskende tone i skildringen af den spirrende seksualitet, og bliver aldrig American Pie-agtig klam, som vi kender det fra diverse stupide Hollywood-film. Teknisk fungerer den upåklageligt med fine iagtagelser vedrørende kontrasterne mellem by og land. Helene Bergsholm og Matias Myren fremstiller dramaets hovedpersoner med stor naturlighed.

TA’ MIG er oplagt til skoleforestillinger, og samtidig tilpas underholdende til at også voksne kan se filmen med udbytte. Den er loyal overfor sine karakterer, og i det hele taget et fint og følsomt ungdomstilbud af den type, der ikke laves i Danmark mere.