SCAPINS RÆVESTREGER

★★★☆☆☆

Vel har København sit eget atmosfærefyldte Grønnegårds Teatret, hvor man siden 1982 har kunne nyde prægtige klassiske komedier i betagende indpakning udendør. Men Odense kan sandelig også godt være med takket være det hyggelige Teatret Slotsgården, der ligger kun få minutters gang fra Odense banegård.

Dørene går først op umiddelbart før forestillingens begyndelse, men man kan nyde delikate forudbestilte tapas ved indgangen til Teatret Slotgården, hvor der også er mulighed for at købe øl, vand og vin.

Begge de nævnte teatre spiller Molière denne sommer. I København opfører man hovedværket "Misantropen", mens man i Odense har valgt den mindre kendte, men ganske festlige SCAPINS RÆVESTREGER.

Handlingen i SCAPINS RÆVESTREGER udspiller sig i en hønsegård – komplet med eget hønsehus. Dets beboere kagler lystigt iført Olivia Hetmans odiøse kostume-mix, der må kunne måle sig med enhver form for fjerdragt.
Den overgearede spillestil tilsat rigelige mængder klukkeri falder dog næppe i alles smag, men den gennemføres i det mindste konsekvent i Johan Sarauw iscenesættelse.

Thomas Nielsen har i al fald en ræv gemt bag øret som den snu Scapin, men mister fatalt koncentrationen i en afgørende spillescene og glemmer sine replikker. Uden sufflør eller tilstrækkelig hjælp fra kollegerne falder scenen til jorden, og det må ikke ske på et professionelt teater. Synd, for han havde ellers den fornødne gavtyve-charme til netop denne rolle.

Spillet omkring ham veksler med det jævne og det ujævne, og det er som om at spillestilen og ordene ikke rigtigt har fundet hinanden – endnu?

SCAPINS RÆVESTREGER havde måske fungeret bedre, hvis man i højere grad havde stolet på ordene. Nu trættes vi, længe inden den sidste replik er leveret. Bedre held næste år.

(Michael Søby)