SKYSCRAPER

★★★☆☆☆

The Rock alias Dwayne Johnson har muligvis 10 VM-titler titler i brydning, men hans berømmelse er i dag større end nogensinde takket være en vel tilrettelagt filmkarriere. I 2005 blev han nomineret som årets værste skuespiller for hovedrollen i "Doom", men siden er det gået fremad, og selvom Dwayne Johnson stadig har en Oscar-nominering til gode, så synes han at arbejde i den retning. Skuespilleriet er i al fald blevet sporadisk bedre og han medvirker desuden i den ene kassesucces efter den anden, hvilket gør ham til et attraktivt kort for filmproducenterne.

SKYSCRAPER fremstår som et forsøg på at lave en ny katastrofefilm i stil med 70er-hittet "Det tårnhøje helvede". Trods en flot optakt må man dog erkende, at de visuelle effekter ikke helt lever op til forventningerne. Til gengæld rummer filmen flere elementært spændende sekvenser, der får os til at sidde yderst på biografsæderne.

Rawson Marshall Thurber kan dog ikke beskyldes for at være nogen elegant manuskriptforfatter og instruktør, og SKYSCRAPER kan bedst betegnes som rustik underholdning på den gammeldags facon.

Det er virkelig ingen grænser for hvad Dwayne Johnsons heltefigur kan udrette, selv efter at have mistet et ben og efter et dolkestød i armen. Hans skjorte forbliver tilmed forbløffende nystrøjet – selv efter flere slagsmål og diverse eksplosioner.

Den normalt så gyselige Neve Campbell forsøger desperat at få sin hustrurolle til at give mening, og sørme om hun ikke på få minutter formår at hacke sig ind i skyskraperens sikkerhedssystem lige i det øjeblik, hvor både Dwayne og datteren har mest brug for hjælp.

Vor egen Ronald Møller har ingen problemer med at illudere skurk, og det siger en del om den danske status i det internationale samfund, at det nu hyppigst er den slags roller som danskere bliver henvist til.

æ