PJERROT I DYREHAVEN

★★★★★★

På Pantomimeteatret i Tivoli har man netop haft premiere på klassikeren PJERROT I DYREHAVEN i en fortryllende pragtversion. Det ligefrem vrimler med aktørerer på scenen i den lille halve time, som forestillingen varer, og alle tager sig prægtigt ud i de periodesikre kostumer.

Den vidunderlige detaljerige scenografi er blevet frisket op, men uden at den har mistet sit autentiske præg. Vi føler virkelig, at vi er med familien Sørensen i Dyrehaven, hvor vi besigtiger sangerindepavillionen og dukkerteatret Mester Jackel, mens der både danses og sluges ild omkring os.

Med bankende hjerte følger vi de unge elskendes kærlighedskvaler, for selvom man hedder Harlekin og Columbine, er man ikke nødvendigvis bestemt for hinanden.

PJERROT I DYREHAVEN er overdådig underholdning til liflig musik, og kan slet ikke undgå at spræde glæde denne sommer. Vi forkæles med en dansende hest, hele to Pjerrot’er, nogle festlige fulderikker og sågar et festfyrværkeri.
Samtlige medvirkende gør det glimrende – fra elegante Tommy Edwardsen og den vittige Robert Thomsen (som vægtløfter) til de dedikerede balletbørn, der lover godt for fremtiden.

PJERROT I DYREHAVEN understreger hvilken uvurderlig kulturskat, vi har i Pantomimeteatret, og man forstår sandelig godt, hvorfor dette lille magiske teater fortsat er tilløbsstykke for danseglade mennesker fra hele verden.

(Michael Søby)